Geroosterde vis uit de oven IV (Tandoori muchli)

Recipe detail

  •  

Ingredient list

1-1 1/2 kg heilbot, panklaar
sap van 1 citroen
2 theelepels zout
1 1/2 theelepel versgemalen zwarte peper

Masala:
1 grote gepelde ui
1 gepeld teentje knoflook
1 eetlepel vers gehakte korianderblaadjes
4 eetlepels yoghurt
2 theelepels garam masala
1 theelepel chilipoeder
1 theelepel gemalen koriander
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel gemalen fenegriek

Preparation

Neem een ovenschaal waarin de hele vis past en leg er een vel aluminiumfolie in dat 2 1/2 keer zo groot is als de vis. Kerf de vis aan beide kanten 4-5 maal diep in. Wrijf hem in met citroensap en bestrooi met zout en peper. Leg de vis op de folie en zet apart.

Voor de masala:
Hak de ui en knoflook fijn in een blender of keukenmachine. Doe het in een kom met gehakte koriander, yoghurt, garam masala, chilipoeder, koriander, komijn en fenegriek. Meng alles goed en wrijf de vis van buiten en van binnen in met de masala. Trek de folie als een tentje over de vis en vouw de naad dicht. Laat minstens 4 uur marineren op een koele plaats. Bak de vis 20 minuten in een op 160 °C voorverwarmde oven. Haal hem dan voorzichtig uit de folie, leg hem in een vistang op een grillrooster en rooster hem op een houtskoolbarbecue. Pas op in dit stadium: gare vis breekt gemakkelijk. Of braad de vis naar wens af op een rooster in de oven.

Notes

Traditioneel wordt vers gevangen vis ingewreven met masala, in een bananeblad verpakt en in de hete as gesmoord. Deze methode die stoven en stomen combineert in het blad, bewaart de sappen van de vis zelf. Aluminiumfolie geeft hetzelfde resultaat.

Swadisth Bhojan - smakelijk eten - Bon appétit - Enjoy your meal